The O.C. – en väldigt beroendeframkallade serie för många

The O.C. är en förkortning för The Orange Country vilket är en dramaserie skapad av Josh Schwartz. Den första säsongen förmedlar blandade känslor, allt från glädje till tårar.

I första avsnittet av serien får vi se Ryan Atwood från Chino, en kille som är 16 år, följa med sin bror och sno en bil. Bröderna har haft en väldigt svår barndom med en mamma som oftast var full och hennes kille som var en hårdhänt och arg person. Bröderna hamnar fast för stölden och Ryan får Sandy Cohen som advokat. Hans bror är äldre och hamnar in i fängelset medan Sandy fixar att Ryan får flytta in hos familjen Cohen.

Det blir ett helt nytt liv för Ryan. Plötsligt bor han i ett poolhus vid ett stort hus utrustat med nästan allt man behöver. Grannflickan heter Marissa Cooper och Ryan blir förtjust i henne direkt. Första tiden i den nya familjen är inte lätt för någon. Ryan hamnar i slagsmål med Marissas pojkvän och hans gäng. Ryan riskerar att hamna in så Marissa och hans nya bror Seth Cohen fixar ett ställe där han kan bo utan att bli upptäckt. Marissas pojkvän hittar stället och de välter ut ljus i misstag när de bråkar vilket leder till att hela stället brinner upp. Efter detta är Ryan Atwood känd i hela Newport.

Kriminella saker händer rätt så ofta i serien och många bråk uppstår som slutar med att någon blir skadad.

Allt reder upp sig och Ryan kommer bra in i familjen och blir ihop med Marissa. Senare hittar Marissa en bra vän som heter Oliwer som har mycket problem med droger och liknande. Ryan blir avundsjuk men på samma gång förstår han att något inte är rätt. Marissa och Ryan börjar bråka och pratar inte med varandra på en tid. Oliwer visar sig vara en dålig person och hotar Marissa med att ta livet av sig själv. Ryan hinner dit och hindra honom och efter detta försvinner Oliwer ur serien.

Droger kommer fram i bilden flera gånger i serien och många av personerna testar det någon gång. Alkoholen har också en väldigt stor bild i livet i the Orange Country och många tar till detta när de vill dämpa mentala problem.

Det är mycket mer som händer i serien. Ämnen som behandlas i serien är Seth Cohens relarion till sin livskärlek Summer och ett väldigt stort bakslag är Ryans barndomsflickväns graviditet vilken troligtvis är med Ryan. På grund av detta tvingas Ryan åka hem till Chino. Seth som inte blivit mobbad i skolan när Ryan flyttade dit blir helt förkrossad och blir rädd för att bli en hackkyckling igen. Han skriver ett brev till sin familj och Summer och lämnar stan. Vad som händer sen får vi veta i nästa säsong.

Jag tycker att denna serie är väldigt bra eftersom tonåringar kan se sig själva i den ganska ofta. Den förmedlar både glädje och ledsamhet till tittarna. Serien visar väldigt tydligt att fastän man har mycket pengar behöver man inte vara lycklig. Många i serien är rika men ändå är det väldigt mycket strul och bråk. Filmen har ett väldigt bra budskap, den visar att fattig eller rik har alla både bra och dåliga stunder i livet.

Elida Nyman

Detta inlägg publicerades i Recension. Bokmärk permalänken.

En kommentar till The O.C. – en väldigt beroendeframkallade serie för många

  1. mariaenroth skriver:

    Du berättar mycket om vad som händer i seriens första säsong, men avrundar sedan med att ta in dina åsikter om serien. När man läser en recension är det oftast värderingar och åsikter som är mest intressanta. Välformulerad text!

    Gilla

Lämna en kommentar