Låtskrivare

Våren har kommit och jag känner inspirationen och kreativiteten som fyller mig igen. Musiken har alltid varit min stora passion så då jag sökte min väg att gå efter gymnasiet visste jag att jag ville bo i en stad som lever och inspirerar mig till min musik. Nu bor jag i Brighton och studerar songwriting på BIMM (British & Irish Modern Music Institute). Mitt namn är Julienne Ivars och jag tog studentexamen från Närpes gymnasium år 2014.

Jag visste tidigt att jag ville vara en del av musikbranschen och hitta min plats i den. Det blev ett självklart val att flytta till Stockholm för att studera på en singer/songwriter-utbildning efter att jag tog studenten från Närpes gymnasium. Det kändes såklart nervöst att lämna tryggheten i Närpes för att flytta till ett annat land men jag började snabbt känna mig som hemma. Jag ville flytta till en stad där musik är i fokus och där det fanns möjligheter att utvecklas. Utbildningen på Kulturama gav mig många möjligheter och hjälpte mig att växa, både som person och musiker. Efter att jag blev klar med den utbildningen började jag dock inse mer och mer att det skulle vara viktigt med en universitetsexamen för att komma vidare i arbetslivet inom musikindustrin. Jag såg en reklamaffisch i tunnelbanan om BIMM i England och började kolla upp det och det jag hörde och läste om skolan lät som en dröm.

Jag kände att jag var redo för nästa steg så efter några månaders tvekande, tog jag ett beslut om att åka på en öppen dag till universitetet i Brighton. Jag märkte snabbt att utbildningen där var som gjord för mig. Jag ansökte och fick ingå en audition-process eftersom det är en kreativ utbildning. Jag skickade in två låtar, gjorde musikteori- och språktest och några veckor efter fick jag det efterlängtade brevet, jag hade blivit antagen! Jag var så lycklig!

Till hösten packade jag mina väskor, tog min gitarr i handen och hoppade på planet till England. Efter det har utbildningen, staden och människorna jag träffat övertygat mig om att jag gjort helt rätt beslut. BIMM som skola har lyckats skapa en fin balans mellan kreativa och teoretiska lektioner. En vanlig dag består av live performance workshops för att få kritik på nyskrivna låtar och arrangera nya låtar med band, songwriting techniques, music business, music theory och artist development & entrepreneurship. Vi har också egna studier där vi skriver essäer eller planerar olika musikprojekt. Det bästa med min utbildning är definitivt alla människor jag träffar och kontakter som skapas. Min utbildning är 3 år och då jag är klar får jag förhoppningsvis en Bachelor of Arts degree.

Från mitt senaste gig på The Old Market i Brighton

BIMM har flera skolor på olika håll i England och andra länder i Europa. Men Brighton kändes som det bästa alternativet eftersom jag ville vara nära naturen och havet. Jag skulle rekommendera Brighton som studiestad för alla, men speciellt för musikintresserade och kreativa! Staden är bohemisk och konstnärlig, människorna är så artiga och hjälpsamma. Det är något magiskt med att varje dag få vara omgiven av musik!

Det här inlägget postades i Studier och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Låtskrivare

  1. Ping: Studenter från Närpes gymnasium berättar om sina fortsatta studier | NG-nytt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s