I min värld av texter

Jag är intresserad av många olika texter och olika former av dem. Fastän man inte skulle vara intresserad av texter så skulle man ändå komma i kontakt med dem. Det finns väldigt många olika typer av texter så fastän man tror att man inte är intresserad så finns det nog någon form av text man gillar. Vi kommer i kontakt med olika sorters texter nästan hela tiden i vardagen till exempel i skolan, jobbet, butiken, hemma och så vidare och det börjar redan från att vi är små barn.

Den typ av texter som finns i min vardag är till exempel att titta serier på datorn. Det tycker jag om eftersom man får koppla av och göra det bekvämt för sig själv. Jag tycker om serier eftersom man får följa med vad som händer från avsnitt till avsnitt. En film tar ganska snabbt slut men det gör inte en serie. Jag tycker också mer om serier eftersom om man har hittat en bra serie att titta på, då vet man att nästa avsnitt kommer att vara bra och man ser framemot att få se det. Om man lägger på en film så vet man inte om den kommer att vara bra eller dålig och så kan det också ta länge att bestämma vilken film man ska se. För tillfället har jag ingen serie jag följer med men en av mina favoriter från långt tillbaka är Gossip Girl.

När jag var mindre läste jag mycket. Mina favoriter var Kitty böckerna och Dalslands deckarna och jag läste nog nästan varje kväll. Jag tyckte om att läsa och jag tyckte om att läsa deckare eftersom det var lite spänning i de böckerna. Tiden som jag läste många böcker var i lågstadieåldern men ju äldre jag har blivit desto mindre läser jag böcker. Jag tycker fortfarande om det men jag tar aldrig tag i det nu för tiden. De böcker jag läser nu är ofta självbiografier eftersom jag tycker att de är väldigt intressanta och det speglar någons liv. De självbiografier jag läser handlar ofta om en gymnast som skrivit om sitt liv och hur hon tagit sig till olympiska spelen, eller så kan det handla om personer som drabbats till exempel av någon naturkatastrof, sjukdom, kidnappning eller något annat.

Läroböcker är en annan typ av texter som jag kommer i kontakt med mycket. I princip alla dagar i skolan kommer man i kontakt med en lärobok. Vissa är mer intressanta än andra böcker. Överlag så tycker jag om faktatexter men om ämnet är något som inte intresserar mig så är det förstås inte lika roligt. Jag tycker om att läsa faktatexter när jag själv vill och när jag själv är intresserad men så kan det inte alltid vara.

På youtube brukar jag titta på vloggar. Jag tycker att de är bra att kolla på eftersom de inte är så långa så man hinner inte bli uttråkad. Det beror förstås mycket på vem man tittar på och så vidare men jag gillar att se på sådana personer som har lite mer humor i sina vloggar.

Sociala medier är också ett ställe där man hittar olika typer av texter. Instagram intresserar mig eftersom man får se genom bild vad andra gör. För att förtydliga vad bilden betyder kan man skriva till en bildtext och också lägga till plats, tagga personer och så vidare. Jag tycker själv om att ta bilder eftersom jag tycker att det är roligt men också för att ha minnen. Jag tycker om att kunna se tillbaka på bilder från förut. Det är också intressant att se på andras flöde och hur bilderna passar ihop. Jag tycker om att se på bilder där färgerna passar ihop och där det är naturliga färger.

Facebook är också en typ av sociala medier där man genom text, bild eller genom båda kan följa med vad andra gör.

Bloggar är också intressanta eftersom där kan man läsa om en persons liv men också se bilder på samma gång. Det finns också flera typer av bloggar så man kan välja vilken typ av blogg man vill läsa t.ex mat, träning, resa. Jag läser inte bloggar så ofta men när jag gör det så brukar det oftast vara mina vänners bloggar för att följa med deras vardag och så tycker jag om att läsa när det är någon man känner som skrivit det.

Melissa Nordström

Annonser
Det här inlägget postades i I min värld av texter (MO9). Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s