I min värld av texter

Var jag än går, vart jag än ser, möts jag av texter. Texter jag läser för att jag måste, texter jag ser på eller läser för nöjesskull. Viktiga texter och texter som bara befinner sig i bakgrunden. Olika typer av texter betyder mer och mindre. Det finns texter som hjälper mig att må bättre och texter med motsatt effekt.

Jag är ingen person som frivilligt sätter mig ner en fredagkväll och läser en roman för nöjeskull eller åker till biblioteket en gång i veckan för att låna veckans bokkonsumtion. När jag däremot blir tvungen att läsa en bok i t.ex. skolsammanhang eller om jag hittar en bok jag verkligen vill läsa så kan jag faktiskt tycka att det är avslappnande att läsa romaner. Böcker jag föredrar att läsa är självbiografier eller verklighetsbaserade böcker, tragiska händelser så som naturkatastrofer och våldtäkter. Det ger den där extra känslan när man läser, att det har hänt på riktigt, någonting riktigt, riktigt hemskt. Det skapar en känsla som jag gärna vill uppleva när jag läser, att bli berörd.

Jag skulle aldrig läsa en bok beståendes av endast dikter frivilligt. Att endast läsa massa dikter i sträck eller att försöka koppla ihop ett sammanhang med alla dikter är aningen svårt för min del. Att läsa en dikt bara är trevligt och framförallt att skriva dikter är något jag tycker om. Faktatexter är inte heller någonting jag föredrar att läsa och det är mest i skolan jag läser sådana texter. Jag kan tycka att det är intressant att läsa faktatexter om det är något som intresserar mig eller något som jag har nytta av, t.ex. fakta om min egna kropp och samhället. Svårigheterna med faktatexter är för min del att det kan bli väldigt långtråkigt och jag tappar snabbt intresset för texten. Senaste faktatexten jag läste var en bok i sammanhang med en psykologi undersökning om ångest, boken hette ”Att förstå och påverka beteendeproblem” skriven av Olle Wadström. Det var en bra bok som handlade om hur hjärnan fungerar.

Mitt liv i textväg består främst av serier, filmer, citat, bloggar, vloggar, fotografier och diskussioner. En stor del av fritiden går åt att kolla serier och filmer. Det är en av de bästa underhållningarna jag vet och det finns så många bra filmer och serier att titta på. En serie som är speciell för mig är ”One tree hill” som under mina år som ungdom haft en viktig roll. Det finns mycket i serien jag kan relatera till och jag tycker att serien delvis speglar verkligheten bra. Utöver filmerna och serierna är vloggar någonting jag föredrar att se på och bloggar någonting jag läser ibland. Inte bara att se på filmer och vloggar utan att även skapa är något som är väldigt viktigt för mig. Jag har alltid varit en kreativ människa som gillat att skapa, så att filma och skapa film är något jag verkligen tycker om.

När tankarna tar över och man funderar mycket på någonting är citat något man alltid kan ta stöd av. Att gå in och läsa olika citat som man kan relatera till kan vara skönt när det känns som att ingen förstår. Att känna att det faktist finns någon där ute som kan relatera till mina bekymmer.

Den viktigaste texten av dem alla är diskussion. Att vara social och samtala är en stor del av de flestas liv och även mitt. I min värld av texter är det viktigaste att ha människor runt om kring mig att kunna vara social med och föra diskussioner med. Jag trivs med andra människor och diskuterar mer än gärna.

Moa Häggblom

Annonser
Det här inlägget postades i I min värld av texter (MO9). Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s